B.I.G. Radio Luchtbrug Scoort

Zaterdag 1 augustus 2009 hebben wij, de radioamateurs uit Breukelen, een begin gemaakt met de radioverbindingen op de korte golf. Hiermee vierden we ook Henry Hudson 400 jaar. Tot het eind van 2009 is dit event voortgezet onder de radionaam pc400bkl vanuit verschillende locaties in Breukelen.

Tijdens het B.I.G.-radioweekend (op de locatie van IJsbaan Breukelen) tot eind 2009 zijn er maar liefst 2352 radioverbindingen gemaakt. Waaronder met veel radioamateurs uit de U.S.A. Verschillende radiostations uit de omgeving van New York zijn dan ook in ons logbestand terug te vinden.

De meest gebruikte modes waren digimode met psk 31 en Phone.
80, 40 en 20 meter waren de meest populaire banden waarop de meeste verbindingen van PC400BKL plaatsvonden. Tijdens de verbindingen beleefden we enorme pile-ups met ons radiostation PC400BKL. Na toelichting waarom dit speciale callsign actief was kregen we leuke reacties en zelfs felicitaties.
Verschillende Amerikaanse radiostations vonden ons initiatief ‘amazing’.
Sinds zijn vertrek uit Nederland, is het zo’n beetje traditie dat er contact gemaakt wordt met oud dorpsgenoot en B.I.G.-member Willem Winkel (WP3UX). Willem woont momenteel in Puerto Rico (USA). Ongetwijfeld zou Willem ook actief hebben bijgedragen aan nog meer verbindingen wanneer hij vanuit Nederland actief had kunnen zijn.

De aangevraagde machtiging was slechts 28 dagen geldig per aanvrager (roepnaam). Met tussenposen van drie weken kon vervolgens een andere B.I.G.-member het initiatief, betreffende het evenement met de call PC400BKL, voortzetten. Door deze voorwaarden van Agentschap Telecom misten we hiermee ook veel radioverbindingen. Want het is natuurlijk leuker als je non-stop en onafgebroken met verschillende zendamateurs (in ons geval uit Breukelen) een luchtbrug kan maken.

De luchtbrug met radiostation PC400BKL was een onderdeel van de BrooklynBrigdgeBreukelen activiteiten die door de gemeente Breukelen zijn georganiseerd.

De Breukelense zendamateurs bedanken een ieder die dit bijzondere event onvergetelijk heeft gemaakt (waaronder de Gemeente Breukelen, VAR nieuwsblad, Paul-PE2LZ, Veron, VRZA en Veron afdeling 08 Utrecht en Agentschap Telecom).

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *