Het Biggenweekend 2011!

Onder de roepletters PA6BIG wordt er op zaterdag 13 en zondag 14 augustus, door diverse radioamateurs uit Breukelen, voor de 11de keer een radioweekend georganiseerd.

Dit jaar is de opzet anders dan voorgaande jaren. Door het succes van het B.I.G.-radioweekend van de voorgaande jaren, is besloten om te kiezen voor een andere locatie dan de gebruikelijke IJsbaan in Breukelen. De Biggen gaan dit jaar hun experimenten in en rond een mooie tent toepassen. Doordat dit jaar het B.I.G.-radioweekend op een privéterrein plaatsvindt is het niet toegankelijk is voor publiek en radio collega’s.
De Biggen-members zijn dit jaar actief met verschillende thema’s waarmee ze tijdens het radioweekend ‘(radio)actief’ zijn. De radio experimenten zijn meteo-scatter, EME, D–Star radio en SDR. Uiteraard ook met digi en Phone op HF en 2/70. Zet je radio aan tijdens het radioweekend en maak radiocontact met de Breukelense Interesse Groep.
Het plezier met elkaar en het gevoel van easy-radio geeft de B.I.G.members tijdens dit radiokamp meer dan voldoening. Net als radiovelddagen. Naar een velddag/radiokamp toegaan is natuurlijk leuk. Organiseer zelf een radioweekend met radioamateurs uit je eigen omgeving, dan constateer je naast het feit dat er veel (technisch) geleerd wordt tijdens zo’n activiteit ook teambuilding plaatsvindt.
Voor de beginnende luister-en radiozendamateur is er een website www.hobbyradio.nl
Voor de meer ervaren luister- en zendamateur zijn op www.ham-radio.nl meer handvatten te vinden voor de hobby.
Deze websites worden door twee van onze members beheerd en dienen om onze hobby te promoten maar ook als kennis/informatiebron.
De stand-by frequenties zijn Reflector 017 met D-Star, 145.325 en 434.650 Mhz.
De deelnemende B.I.G. members zijn PC2LR, PA7JB, PE1EZU, PE2BER, PA7ML, PC2F, WP3UX, PE1PGA en NL 13405.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *